Fleica de porc cu cartofi la tava

de mihaelar63 in Porc, 16 Dec 2014 | 4542 vizualizari

 

Imi place friptura de Turda dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de Turda ''. Am preparat o fripturica tinan cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg felii fleica de porc cu tot cu soric
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 cana lapte
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa de cimbru macinat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei [ Eros Pista ]
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc cu cartofi la tava:

Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .

Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi  300 ml apa .

Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .

Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .

Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .

Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .

Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .

Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturile preferate .

 

TIPS-URI

1

Fleica prin coacere va eliberea grasime si nu mai este nevoie de ulei sau untura .

RETETA IN IMAGINI

Fleica de porc cu cartofi la tava-0
Fleica de porc cu cartofi la tava-1
Fleica de porc cu cartofi la tava-2
Fleica de porc cu cartofi la tava-3
Fleica de porc cu cartofi la tava-4
Fleica de porc cu cartofi la tava-5
Fleica de porc cu cartofi la tava-6
Fleica de porc cu cartofi la tava-7
Fleica de porc cu cartofi la tava-8

COMENTARII (41)

mihaelar63

mihaelar63 1

18.12.2014, 10:29

Mihaela nu mai sta sa inghiti . Fa rost de fleica

mihaelar63

mihaelar63 1

18.12.2014, 10:30

Raluca ,multumesc

mihaelar63

mihaelar63 1

21.12.2014, 00:54

Simo ... resuscitez

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!