Floare

de Andreea Caroline in Dulciuri, 9 Noi 2013 | 1279 vizualizari

 

O floare din aluat dospit ...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 40 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare:

Dizolvam drojdia in laptele caldut adaugand zaharul si faina.Lasam drojdia 10 minute sa dospeasca.

Amestecam drojdia la restul de faina,un varf de sare si cele doua galbenusuri si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Impartim aluatul in doua parti egale pe care le intindem sub forma rotunda.

Punem prima foaie,presaram zahar si adaugam si cea de-a doua foaie.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul fasii si le rotim astfel obtinind efectul de floare.

Se mai lasa la dospit 10 minute dupa care se da la copt in cuptor la 180 grade pana ce se rumeneste frumos.

 

 

COMENTARII (32)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

10.11.2013, 14:55

... Multumesc tare mult Dana ...incerc sa invat cat mai mult...

Sidy

Sidy 1

10.11.2013, 14:57

Cat e de faina ! Sa n-o papi !

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

10.11.2013, 15:06

Sidy ... eu n-as papa dar nu e loc de copii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!