Floare de cais

de Xandrinne in Prajituri, 23 Aug 2011 | 8034 vizualizari

 

Reteta o am de la o prietena de-a mea, Simona, mami de Mihnea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 pachete praf de budinca de capsuni/zmeura
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt, un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon/faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 150 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare de cais:

Mai intai am pregatit blatul. Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) am incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor (preincalzit, 180 grade) pentru 30-35 minute.

Cele 4 galbenusuri le-am mixat impreuna cu zaharul si faina (amidon, daca aveti), peste ele am turnat in fir subtire si laptele, dupa care le-am pus pe baie de aburi, amestecand mereu, pana s-a ingrosat compozitia, ca o budinca. In crema rece am incorporat frisca, batuta bine.

Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos pe un suport sa se racoreasca. Peste blat am turnat crema. Peste crema am pus bezeaua, pregatita tot pe baie de aburi: albusurile batute cu zaharul, si mai apoi adaugata nuca de cocos. Eu am cam exagerat cu amestecatul si mi s-a lasat bezeaua. Am dat prajitura putin la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare de cais" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu branza, visine si bezea