Floare impletita cu nuca

de diana_k in Prajituri, 8 Oct 2012 | 9057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul dospit avem nevoie de:
  • 450 g faina,
  • 250 ml lapte
  • 80 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 20 g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata,
  • pentru uns foaia:
  • 100 g unt sau rama moale,
  • 100 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 2 linguri scortisoara,
  • 1 esenta de rom ,
  • in plus pentru stropit:
  • 150 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 10 g zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare impletita cu nuca:

Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu ajunge in contact direct cu drojdia.Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.

Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.

Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare impletita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diana_k 1

03.11.2012, 21:45

Dia

marcela13 1

09.11.2012, 20:39

imi pare rau ca am fost "acida" dar chiar imi doream sa fac impletitura dar, cu parere de rau draga diana nu lipseste doar cantitatea de lapte ci si ceva mai multe detalii "tehnice". Degeaba razi de mine diaconta, dar daca te uiti pe retelete postate de tine sau de postavarul si sigur si alti bucatarasi,dar ptr mine voi sunteti de top, diana e cam "zgarcita" cu explicatiile, dar astept cu mare interes urmatoarele retete. Recunosc eu sunt o maniaca a instructiunilor si a cantitatilor exacte, deh, defect profesional, cred
Daca vrei sa-ti "puric" o fac cu placere, dar ca sa-ti fac paguba la cafea trebuie sa astepti pana la vara, ca abia atunci vin in tara...

diaconta 1

09.11.2012, 20:53

Marcela,sunt convinsa ca nici Diana nu a facut-o cu intentie.Mi s-a intamplat si mie sa uit ingrediente.Odata am fost "certata" ca am uitat sa zic de apa la muraturi,desi mie mi se parea logic ca trebuie pusa,nu toata lumea stia asta.Pe mama o enervez cand face ceva si-i cer cantitati exacte ca sa scriu reteta,ea le face deja "din ochi".
Uneori ne lipseste timpul necesar pentru a edita reteta pe intelesul tuturor.
Diana are retete foarte bune si sunt sigura ca-ti da explicatiile necesare cand e cazul.
Ne vedem la vara la cafea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz