Flori aperitiv

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 1514 vizualizari

 

Sunt excelente atat pentru micul dejun cat si pentru cina! In timp ce se consumau, mi s-a spus sa mai fac asa ceva ca sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • 175 g crema telemea
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde

Umplutura:

  • 150 g salam
  • 100 g cascaval
  • masline negre fara samburi

Pentru uns:

  • 1 ou batut
  • chimen macinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori aperitiv:

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca si se lasa la odihnit 10-15 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, uleiul, crema de telemea, se adauga maiaua si lapte in functie de cat este necesar. Se framanta un aluat moale si nelipicios pe care il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. 

Umplutura: Salamul ( cu diametrul mai mare am avut eu) l-am taiat in jumatate, am ras cascavalul si am feliat maslinele.

Se intinde aluatul cu o grosime de cca 3 mm si cu ajutorul unei cani cu diamentrul mai mare se decupeaza forme rotunde. Se aseaza pe fiecare cerc jumatate de salam, se presara cascavalul, 3 feliute de masline si se ruleaza cerculetul ca un buchetel. Se ia un alt cerculet gol si se acopera buchetul dandu-i forma unei flori (se vede in poze).

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra chimen macinat. Se dau la cuptor pentru cca 40 de minute. Se servesc cu ketchup.

Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Flori aperitiv 379722
retete culinare - Flori aperitiv 379723
retete culinare - Flori aperitiv 379724
retete culinare - Flori aperitiv 379725
retete culinare - Flori aperitiv 379726
retete culinare - Flori aperitiv 379727
retete culinare - Flori aperitiv 379729
retete culinare - Flori aperitiv 379730
retete culinare - Flori aperitiv 379731

COMENTARII (13)

diaconta 1

09.05.2015, 20:14

Foarte bun aluatul cu branza in compozitie

Rocsi 1

09.05.2015, 21:24

tarasmariana 1

10.05.2015, 18:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55