Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2010 | 2938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 flori de dovlecel proaspete
  • 14 bucatele mici de mozzarella
  • 14 fileuri de ansoa (din conserva)
  •  100 ml ulei pentru prajit
  • Pentru pane
  • 1 ou, batut bine
  • 100 ml apa de la gheata
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita piper (sare nu trebuie pentru ca ansoa este sarata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa:

1. Mai intai pregateste florile. Cu un cutit mic si ascutit fa usor o taietura in lungul florii. Taie usor pistilul (vezi poza)

2. Ia o bucatica de branza si infasoara in jurul ei un fileu de ansoa. Umple cu ele floarea de dovlecel si rasuceste-o usor ca sa inchizi taietura.

3. Pune uleiul la incalzit. Cand e fierbinte, pregateste pane-ul

4. Amesteca oul cu apa. Toarna toata faina si amesteca usor cu o furculita. Nu-i nimic daca raman cocoloase.

5. De aici trebuie sa te misti repede, ca sa nu se arda mancarea. Tinand floarea de codita, invarteste-o in amestec, astfel incat sa fie acoperita pe toate partile. Imediat pune-o la prajit in uleiul fierbinte.

6. Repeta rapid cu alte flori, cate iti intra in tigaie.

7. Cand s-au aurit pe o parte, intoarce-le.

8. Cand sunt gata pune-le la scurs pe hartie absorbanta.

9. Se mananca imediat ce sunt toate gata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa 45092
retete culinare - Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa 45093
retete culinare - Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa 45094
retete culinare - Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa 45095

COMENTARII (7)

Sylvia 1

06.08.2010, 15:07

Ce delicatesa

Ina 1

06.08.2010, 19:32

O reteta deosebita, "bioereasca" Nu stiu cat e de satioasa, dar rata excelent!

mihaelar63 1

15.10.2010, 16:47

eu as fi curioasa sa gust asa ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S