Flori de salcam in aluat

de Sim0na in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 4211 vizualizari

 

Reteta este facuta acum cam o luna de ziue... deci ptr pofticiosi, nu mai am! :P
Nu ma intrebati unde am mai gasit flori de salcam, ca tare mult le-am mai cautat!! Anul acesta salcamii s-au trecut tare repede... Noroc ca bunicii mei locuiesc intr-o zona de munte, iar acolo sunt pana mai tarziu. Si binenteles ca n-am mai stat la discutii si m-am pus pe facut niste soricei :)

 

INGREDIENTE

  • ciorchine de flori de salcam
  • faina
  • apa minerala
  • sare
  • zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de salcam in aluat:

Am pregatit un aluat de clatite: am batut putin ouale, am adaugat treptat apa minerala, apoi faina, un praf de sare, zahar vanilat. Am lasat cateva minute sa se odihneasca aluatul.

Intre timp am pregatit florile de salcam, scufundandu-le in apa rece si curata. Am schimbat apa si din nou le-am scufundat. Le-am lasat sa se scurga.

Ciorchinele de salcam le-am trecut prin aluatul de clatite, apoi le-am pus la prajit in ulei incins. 

Se prajesc pe ambele parti, apoi se mananca cu pofta! Se pot pudra si cu zahar, dar mie-mi plac asa simple.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de salcam in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.07.2013, 10:54

ianculubita 1

12.07.2013, 14:29

Am facut si eu,sunt minunate;chiar azi am vazut un salcam inflorit

Ligia Bxl 1

12.07.2013, 23:09

vaiii de cand nu am mai mancat,am vazut pe aici intr-o statie de tramvai si vroiam sa ma urc in el sa iau dar erau foarte inalti si nu stiu daca sunt ca cei din Romania

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele de salcam