Floricele cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2009 | 3598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 cani faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • boia de ardei si nucsoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu carne:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Umplutura:

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.

Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc, iar pe celelalte punem umplutura. Acoperim cu turtitele gaurite :) si presam marginile cu furculita.

Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea. Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.

Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Dupa o idee preluata de la  Laura Sava. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Floricele cu carne 11050
retete culinare - Floricele cu carne 11051
retete culinare - Floricele cu carne 11052
retete culinare - Floricele cu carne 11053
retete culinare - Floricele cu carne 11054
retete culinare - Floricele cu carne 11055
retete culinare - Floricele cu carne 11056
retete culinare - Floricele cu carne 11057

COMENTARII (9)

Oana 1

29.12.2009, 17:15

Abia acum vad reteta! ce suuuper sunt!

Miha 1

29.12.2009, 19:15

Multumesc Oana!

elena1988 1

04.03.2011, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L