Floricele cu mac

de Miha in Piine, 11 Iun 2010 | 1816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • In plus:
  • ~50 g mac
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Aluat:

Se prepara un aluat omogen si nelipicios.

Faina se cerne intr-in bol, se adauga sarea, apoi drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar. Se amesteca incet, se toarna si restul de lapte si se framanta un aluat omogen. In timpul framantarii se adauga si uleiul cate putin. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de gramantare+dospire.

Aluatul se imparte in bucati aproximativ egale, de cca 50 g fiecare si se modeleaza sub forma de biluta. Fiecare biluta se aplatizeaza si se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte, apoi se pune cu partea unsa in mac.

Cu o rigla, cu un card sau pur si simplu cu un cutit bine ascutit se face pe mijloc o taietura in forma de stea. Se intoarce invers, cu partea unsa cu mac pe  masa, apoi se trag colturile catre exterior.

Fiecare floricica astfle obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa cateva minute la dospit, dupa care se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 15-20 de minute.

Sursa de inspiratie. Nuuu...nu stiu rusa, dar stiu sa ma uit la poze. :))

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Floricele cu mac 36817
retete culinare - Floricele cu mac 36818
retete culinare - Floricele cu mac 36819
retete culinare - Floricele cu mac 36820
retete culinare - Floricele cu mac 36821

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.06.2010, 16:18

frumoase..as vrea si eu una

Ina 1

11.06.2010, 17:10

Chiar arata frumos! Felicitari, Miha

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 23:09

ce frumoase sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S