Floricele de porumb cu caramel- Popcorn

de ionix in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 9437 vizualizari

 

ştiu că e mai simplu să faci la cuptorul cu microunde... dar aveam astea prin casă şi le-am făcut....

 

INGREDIENTE

  • 100 g porumb pentru floricele
  • câteva linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele de porumb cu caramel- Popcorn:

Floricele se fac în două tranşe.

Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul.

Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului.

Se pun boabele de porumb, cât încap să stea toate în ulei, iar apoi se acoperă cu un capac.

Se lasă până când sar toate, mişcând ceaunul din cân în când. Se ia de pe foc iar apoi se face şi cealaltă tranşă de floricele.

În ceaunul în care am făcut floricele punem zahăr la topit.

Când este topit, punem floricele cât să încapă în 3/4 din volumul ceaunului iar apoi amestecăm bine pentru a le acoperi cu caramel.

Se scot din ceaun şi se repetă procedeul până când facem toate floricelele.

Se lasă să se răcească puţin iar apoi servim.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Floricele de porumb cu caramel- Popcorn-0
Floricele de porumb cu caramel- Popcorn-1
Floricele de porumb cu caramel- Popcorn-2
Floricele de porumb cu caramel- Popcorn-3

COMENTARII (130)

-Miti- 1

05.01.2011, 14:34

corina,spune-le ca esti de pe bucataras si-ti dau aia drumul la aeroport

aziz 1

05.01.2011, 16:25

corinaaaa ,,vaia con dios,,fata da de mine sa nu pomenesti ca la cit iubesc americanii arabii nici in ambasada de la Bucuresti nu o sa-ti dea drumul

ela 1

06.01.2011, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04