Floricele din aluat de paine

de alldaycooking in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 1611 vizualizari

 

Eu am facut aluat de paine dintr-o cantitate mare de faina pentru ca l-am folosit si pentru pizza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 20 gr drojdie uscata
  • 1 lingura fructoza
  • sare
  • ulei de masline
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele din aluat de paine:

Intr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat drojdia aproximativ 10 minute, pana au inceput sa apara basicute la suprafata acesteia. Pe marginea castronului am presarat sare si aproximativ 2 linguri de ulei de masline. Am adaugat aproximativ 400 ml de apa calduta si am framantat aluatul, in functie de consistenta aluatului se mai poate adauga apa. Am pus castronul in cuptor si l-am lasat la 40 de grade Celsius pana si-a dublat volumul.

Am mai presarat foarte putin ulei de masline si am framantat din nou aluatul. Am intins aluatul si am decupat floricele cu ajutorul unei forme speciale. Grosimea aluatului a fost de aproximativ un deget. Am prajit floricele in ulei la foc mic pentru a fi sigura ca se coc si la mijloc. Le-am servit cu cateva o lingurita de dulceata de afine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Floricele din aluat de paine 100089
retete culinare - Floricele din aluat de paine 100090

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

22.04.2011, 08:45

adry88 1

31.05.2011, 16:18

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:31

ce bune si ce dragutze is

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D