Floricica cu ciocolata...

de lilik in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 2758 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 400 gr faina
  • 80 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 gr zahar
  • 2 oua
  • 140 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare.

pt umplutura:

  • nutella
  • ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricica cu ciocolata...:

cernem faina intr-un vas adanc,punem praful de sare  si ii facem o gaura in mijloc.

punem laptele pe foc cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;il lasam pana se topeste zaharul.

punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine.

punem untul pe foc sa se topeasca si cand e calai il adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.dupa ce am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.

cand aluatul e crescut il impartim in 10 bucati,din fiecare bucata formand  o bila.

intindem fiecare bila de aluat in parte(nu prea subtire)si in mijloc punem o lingurita de nutella si 2 cubulete de ciocolata,dupa care inchidem marginile la mijloc si ii dam o forma cat de cat rotunda,apoi le aranjam in forma de floare intr-o tava rotunda unsa cu unt.

acoperim tava si mai lasam la crescut 15-20 de min,dupa care ungem cu lapte si presaram zahar tos.

dam la cuptorul preancalzit la 175° timp de cca 40 min.facem testul cu scobitoarea.

 

RETETA IN IMAGINI

Floricica cu ciocolata...-0
Floricica cu ciocolata...-1
Floricica cu ciocolata...-2
Floricica cu ciocolata...-3
Floricica cu ciocolata...-4
Floricica cu ciocolata...-5
Floricica cu ciocolata...-6

COMENTARII (12)

lilik 1

15.11.2010, 11:18

multumesc frumos de aprecieri

elena1988 1

19.01.2011, 17:18

flor 1

06.02.2011, 15:34

arata superb, o voi incerca si eu intr-o zi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04