Floricica cu susan

de Bucataras Medi in Piine, 26 Feb 2013 | 881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • 120 ml apa
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 2 lingurite cu drojdie uscata
  • seminte de susan
  • 1 galbenus pentru uns painea
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricica cu susan:

Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele in cuva este cea scrisa mai sus,mai putin susanul si galbenusul.Selectam programul pentru aluat.
La finalul programului scoatem aluatul din cuva masinii ,il punem intr-un vas ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald, la crescut, circa 45 min.(aluatul trebuie sa isi dubleze volumul).
Scoatem aluatul pe masa infainata si il impartim in 11 bilute cat de cat egale.
Trecem la "cladirea" painii.Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt punem pe marginea tavii un rand de bilute ,distantate una de cealalta, si una in mijlocul tavii.Dintr-o biluta  facem 2 suluri pe care le unim la un capat si apoi le impletim rezultand un snur pe care  il  asezam intre bilutele de pe margine si cea din mijloc.
Lasam iarasi la crescut ,la cald , acoperind cu un  prosop de bucatarie, pana cand isi dubleaza volumul iar bilutele se unesc intre ele.
Ungem cu galbenus si presaram cu seminte de susan.
Dam la cuptor si tinem pana cand painea este bine facuta si frumos rumenita.

 

RETETA IN IMAGINI

Floricica cu susan-0
Floricica cu susan-1
Floricica cu susan-2
Floricica cu susan-3

COMENTARII (29)

Valclaudia

Valclaudia 1

26.02.2013, 21:47

ce bunatate!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.02.2013, 02:17

ce pufoasa e

Sidy

Sidy 1

27.02.2013, 07:43

Dupa cum ti-am mai spus....inmoi un colt de paine moale in sosul puiului Sultanica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!