Focaccia

de miremirc in Piine, 15 Mar 2011 | 2295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 35 ml ulei de masline
  • Pentru uns :
  • 4 lg ulei masline
  • 4 lg aparozmarin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:

 Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot.

  Adaugam uleiul de masline, sarea, zaharul si apa calduta treptat, amestecand.

Framantam si daca aluatul este lipicios il lasam sa stea 15 minute apoi continuam sa framanatam; daca mai este necesar adaugam putina faina; trebuie sa obtinem un aluat elastic si moale.
Intr-o tava cu dimensiunile 30*40 cm punem ulei de masline si asezam aluatul; il intoarcem de cateva ori de pe o parte pe alta ca sa se inveleasca in ulei si il lasam la dsopit pentru 1 ora.

  Dupa ce a crescut il intindem cu mainile in tava (nu tragem de aluat ci il aplatizam doar) si facem cu degetele gropite din loc in loc; stropim cu amestecul de apa si ulei pe deasupra si presaram rozmarin proaspat.

  Lasam la crescut aluatul pentru 30 de minute, apoi il dam la cuptor pana se rumeneste.

  Facem amestecul de ulei de masline cu apa deoarece gropitele vor ramane albe comparativ cu aluatul care se va rumeni; daca ungem doar cu ulei de masline si gropitele vor fi rumenite.

  Delicioasa :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Focaccia 91795
retete culinare - Focaccia 91796
retete culinare - Focaccia 91797
retete culinare - Focaccia 91798
retete culinare - Focaccia 91799
retete culinare - Focaccia 91800
retete culinare - Focaccia 91801

COMENTARII (12)

adry88 1

26.05.2011, 12:13

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 13:10

foarte reusita

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:18

tare bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S