Focaccia clasica

de nadea68 in Pizza, 29 Noi 2016 | 3028 vizualizari

 

Focaccia ca si pizza, e tipic italiana, usor de facut ....
Reteta e de la cursul de patiserie pe care l-am facut acum cativa ani.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 00 
  • 500 g faina 0 
  • 500-550 ml apa 
  • 60 ml ulei de masline 
  • 30 g drojdie de bere 
  • 20-25 g sare 
  • rozmarin
  • sare grunjoasa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia clasica:

Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu hartie de copt.

Se maseaza focaccia cu multa apa, si putin ulei, dupa care, cu varful degetelor, o gaurim (aproape). Adaugam rozmarin si sare grunjoasa.

Lasam iar la crescut, pana se dubleaza in volum. Coacem la cuptor la 200 °C, pana se rumeneste deasupra.

 

TIPS-URI

1

focaccia se poate imbogati cu cascaval, legume, mezeluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia clasica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine facuta in casa