Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei

de simona72 in Piine, 12 Mar 2014 | 1095 vizualizari

 

Reteta vine din bucataria italiana si este un fel de paine plata, ca un fel de pizza, dar cu un aluat mai gros, cu umplutura usoara de legume innobilate cu ierburi si uleiuri aromatice. Ce poate fi mai simplu si mai delicios????

 

INGREDIENTE

  • cantitatile pt aluat sunt pt o paine si o focaccia:
  • 200 ml kefir sau lapte batut
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura plina de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 750 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 2-3 linguri pline de rosii uscate si capere de la borcan
  • 2 ciupituri de piper
  • 2 linguri ulei aromatizat din borcanul cu rosii uscate
  • 50 gr cascaval pt gratinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei:

Aluatul a fost facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

Lasam masina sa-si faca treaba, sa framante aluatul si sa-l dospesca daca nu va grabiti. Daca doriti sa urgentati reteta, scoateti aluatul intr-un castron sau nu, il puneti la loc caldut (eu am pus cuva de la masina de paine pe calorifer), acoperiti cu prosop de bucatarie si lasati la dospit pt 15-20 minute.

Un sfert din aluat (sau mai mult daca este nevoie) il intindeti pe masa de lucru dandu-i o forma rotunda si puneti aluatul intr-o forma rotunda, de tarte am folosit eu, unsa cu putin ulei de masline.

Peste aluat puneti rosii uscate si capere, le impingeti usor cu degetul in aluat, presarti deasupra putin piper si ulei din borcanul de rosii uscate. Lasati aluatul sa mai creasca inca 10-15 minute, dati tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute, pana devine rumena.

Scoateti tava, presarati cascavalul si mai dati la cuptorul incins pt inca 2 minute, doar sa se topeasca cascavalul.

Noi am servit focaccia calda, la cina, cu o cana de ceai. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma folositi plante aromatice gen rozmarin, busuioc...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei 303246
retete culinare - Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei 303247
retete culinare - Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei 303248
retete culinare - Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei 303249
retete culinare - Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei 303250
retete culinare - Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei 303251

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

13.03.2014, 09:32

Satisfyyourcravings 1

13.03.2014, 12:44

Arome mediteraneene...o nebunie!

Bya Ralu 1

31.03.2014, 06:09

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S