Focaccia cu usturoi si parmezan

de Rux in Pizza, 8 Noi 2013 | 11314 vizualizari

 

Va servesc cu drag virtual pe toti cu cate o bucata gustoasa tare :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de masline + 3 linguri
  • 1/2 lingurita sare
  • busuioc
  • rozmarin
  • oregano
  • parmezan razuit
  • crengute de rozmarin pentru decor
  • 3 catei de usturoi
  • 1 plic de drojdie uscata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu usturoi si parmezan:

Faina se amesteca cu 250 ml apa calduta( oprim restul in ibric) se adauga sarea pe margine, drojdia, un sfert de lingurita de rozmarin si cei 50 ml ulei de masline si se framanta aluatul pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Ungem aluatul cu ulei il acoperim cu o folie si-l lasam deoparte la loc cald. Eu obisnuiesc sa il crestez adanc in forma de cruce.

Dupa 45 de minute luam aluatul si cu mainile unse cu ulei il intindem in tava tapetata cu foaie pergament.

Facem din loc in loc in aluat gauri adanci cu degetele( pana la baza tavii).

Amestecam 50 ml apa calduta cu 3 linguri ulei de masline, un praf de sare grunjoasa si usturoiul tocat. Adaugam busuioc, oregano si din nou rozmarin si amestecam bine.

Turnam  compozitia peste aluat.

Lasam inca 15 minute la crescut si intre timp incingem bine cuptorul( eu l-am pus la 200 de grade).

Adaugam parmezan razuit pe toata suprafata.

Coacem focaccia pana se rumeneste frumos.

Decoram focaccia cu crengute de rozmarin.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Focaccia cu usturoi si parmezan 276492
retete culinare - Focaccia cu usturoi si parmezan 276493
retete culinare - Focaccia cu usturoi si parmezan 276494
retete culinare - Focaccia cu usturoi si parmezan 276495
retete culinare - Focaccia cu usturoi si parmezan 276496
retete culinare - Focaccia cu usturoi si parmezan 276497
retete culinare - Focaccia cu usturoi si parmezan 276498

COMENTARII (42)

Rux 1

09.11.2013, 23:41

Mami Babi, iit multumesc mult!

Rux 1

09.11.2013, 23:42

Multumesc Motane

Rux 1

09.11.2013, 23:42

Multumesc mult Mirela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S