Focaccia genovese

de brunetica in Piine, 4 Noi 2011 | 2217 vizualizari

 

Delicioasa , simpla de facut . Mananci focaccia si bei bere specific regiunii Liguria

 

INGREDIENTE

  • 600 g. faina ,
  • 400 g. apa calduta ,
  • 40 ml. ulei de masline ,
  • 2 lingurite zahar ,
  • 15 g. sare ,
  • 25 g. drojdie de bere ,
  • sare mare ,
  • 100 ml. ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia genovese:

Varsati sarea, zaharul si uleiul de masline in apa calduta amestecati bine si varsati intr-un bol dupa care adaugati jumatate din faina si amestecam sa obtinem o maia lipicioasa. Adaugam drojdia sfaramitata si amestecam bine dupa care adaugam restul de faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Luam aluatul si il punem pe masa infainata si ii dam o forma dreptunghiulara. Ungem o tava  cu 50 ml ulei,  asezam aluatul si cu uleiul din tava il ungem si lasam sa se odihnesca pentru 60 minunte. Cand si-a dublat volumul intindem aluatul cu mainile cat tine tava, dupa care ungem din nou aluatul intins cu un pic de ulei din tava si il lasam pentru a creste pentru 30 minunte. Cand au trecut cele 30 minunte cu degetele impungem aluatul pentru a da forma la focaccia genovese si adaugam restul de 50 ml ulei. Trebuie sa avem grija sa intre uleiul in fiecare gaura, presaram sare mare nici prea mult si nici prea putin. Cand au trecut si cele 30 minunte  cu un pulverizator stropim cu apa calduta focaccia pentru a ramane moale si o dam la cuptotor la 250 grade pentru 15 minunte.

 

TIPS-URI

1

Cand scoatem focaccia trebuie sa o asezam pe un gratar pentru a ramane crocanta la suprafata si moale in mijloc.  Poti servi focaccia si cu jambon

RETETA IN IMAGINI

Focaccia genovese-0
Focaccia genovese-1
Focaccia genovese-2
Focaccia genovese-3

COMENTARII (11)

mirela0911

mirela0911 1

04.11.2011, 22:35

cu siguranata e buna

brunetica

brunetica 1

05.11.2011, 08:06

multumesc mirela

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!