Foccacia

de Miha in Piine, 14 Ian 2011 | 5324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ~250 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia:

Drojdia o amestecam cu zaharul, putina apa calduta si 1 lingura de faina. Omogenizam si lasam maiaua sa creasca la loc cald.

Faina amestecata cu sarea o punem intr-un castron, facem o adancitura in mijloc si punem maiaua, uleiul si restul de apa si incepem sa framantam dinspre exterior spre interior. Vom obtine un aluat elestic si nelipicios.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa aluatul la crescut in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Intr-o tava unsa cu ulei de masline intindem aluatul cu mana. Lasam din nou la crescut, timp in care pregatim toppingul. Usturoiul bine pisat il amestecam cu cimbru si turnam deasupra uleiul de masline. Omogenizam si lasam la macerat pana creste aluatul.

Dupa ce aluatul a crescut facem cu degetele mici gropite, apasand cu varful degetelor pana aproape de fundul tavii. Turnam topping-ul deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Aluatul este suficient pentru o foccacia facuta intr-o tava 25/35 cm. Eu am folosit doar jumatate din aluat si am copt intr-o tava mica rotunda, de 18 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine sarbeasca