Foccacia

de susu in Piine, 24 Mar 2010 | 4868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina boromir
  • 400 ml apa plata calduta
  • 200 gr branza rasa
  • 100 gr cascaval ras
  • 300 gr rosii cherry
  • 25 gr drojdie
  • Busuioc proaspat sau uscat
  • Rozmarin
  • Usturoi
  • oregano
  • Ulei de masline
  • Sare
  • masline      
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia:

Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa acoperita cu un prosop curat de bucatarie la loc cald sa dospeasca pentru 30 minute.



Se imparte apoi in doua parti egale. Se unge o forma rotunda de pizza cu ulei de masline si se aseaza o parte din aluat intinsa subtire . Se unge pe deasupra cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule. Se presara cascaval ras, branza, condimente, etc. Eu am zdrobit in mojar niste frunze de busuioc proaspat si cativa catei de usturoi. Am uns focacia cu usturoi, am pus masline si felii de rosii cherry.



Se mai lasa prêt de  5 minute si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Se scoate si introduce  la cuptor cel de-al doilea blat pregatit in acelasi mod.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foccacia 23552
retete culinare - Foccacia 23553
retete culinare - Foccacia 23554
retete culinare - Foccacia 23555
retete culinare - Foccacia 23556
retete culinare - Foccacia 23557

COMENTARII (6)

susu 1

25.03.2010, 15:40

nadina nu mai am din pacate. arata bine dar n-a iesit nici pe departe cum este cea facuta pe vatra. eu am mancat la l'incontro si la karishma si au fost nemaipomenite. mereu luam cate un cos unele cu usturoi altele cu parmezan si mancam goala.

Michelle 1

25.03.2010, 16:42

Rodie 1

09.10.2010, 15:37

arata foarte fain in poza, sper sa-mi iasa si mie la fel.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29