Foi cu bulion si crema de cocos (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Apr 2013 | 10585 vizualizari

 

O prajitura de post, simpla si delicioasa! Pentru foi m-am inspirat de la Gaby_d, multumesc draga mea!:*

 

INGREDIENTE

Foi cu bulion:

  • 12 linguri bulion(sau 6 linguri pasta de rosii diluate cu 6 linguri de apa)
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • zeama de lamaie

Crema de cocos:

  • 700 ml lapte de cocos
  • 70 g faina
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de cocos (de post):

Foi:se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.

Intindem cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10-12 minite, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

Crema de cocos: punem 600 ml laptele de cocos intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp punem intr-un bol faina, zaharul, adaugam treptat laptele de cocos(100 ml) si omogenizam.

Cand laptele de cocos incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Lasam apoi crema sa se raceasca, dar nu de tot…ea trebui sa fie calduta cand umplem foile pentru ca acestea sa se inmoaie.

Asamblare: Impartim crema in 2 parti egale. Pe prima foaie punem jumatate din crema, punem ce-a de-a doua foaie, crema ramasa si ultima foaia.

Se poate orna cu ciocolata neagra sau o putem pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Putem sa umplem foile si cu alta crema care sa nu fie de post!

COMENTARII (33)

Angelina_Elena 1

20.04.2013, 00:05

multumesc Ruxy!

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 20:08

ce frumos arata

bianca92 1

14.03.2014, 22:57

ce buna trebuie sa fie....ador cocosul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L