Foi cu crema de gris

de Julie in Prajituri, 8 Aug 2010 | 4856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri suc de rosii
  • 3 oua
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 700-800 g faina
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • gris
  • 300 g margarina
  • zeama de la o lamaie si de la 2 portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema de gris:

Foile:

Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.

Crema:

Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune  margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat). Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.

Se umplu foile cu crema de gris calda. Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem de caise si se presara nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Foi cu crema de gris-0
Foi cu crema de gris-1
Foi cu crema de gris-2
Foi cu crema de gris-3
Foi cu crema de gris-4
Foi cu crema de gris-5

COMENTARII (20)

Corinuta

Corinuta 1

08.08.2010, 23:44

mersi!

jolygina

jolygina 1

09.08.2010, 00:46

trebuie incercata curnd,iau si eu o bucatica

Julie

Julie 1

09.08.2010, 08:33

Corina, Joly, poti lua si doua, e delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!