Foi cu frisca si nuca

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2011 | 17532 vizualizari

 

O prajitura simpla, din vremea copilariei mele. Nu o facusem de muuuuult.

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei(sau 100 gr margarina)
  • 10 linguri zahar
  • un ou
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (aprox500-600gr)- pentru a obtine un aluat maleabil din care vom intinde trei foi

Umplut:

  • 600 gr smantana pentru frisca (aici sunt o norocoasa la ce smantana gasesc eu)
  • 150 gr nuca macinata
  • 8 linguri cu varf zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu frisca si nuca:

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul.

Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai adaugam faina.

Pe blatul de lucru infainat, din aluatul obtinut intindem trei foi, pe care le coacem pe dosul tavii, unsa cu margarina, (tava de20/30 ), la foc mediu pentru aprox. 20 minute (aveti grija sa nu le ardeti, depinde de cuptor).

Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul, timp de 10 minute.

Oprim cateva linguri de frisca pentru pus deasupra prajiturii iar in cea ramasa adaugam nuca macinata.

Asezam o foaie , punem jumatate din frisca cu nuca, a doua foaie, restul de frisca, a treia foaie si apoi frisca simpla.

Deasupra am pudrat cu pudra de ciocolata.

Se taie doar dupa 24 ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu frisca si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci