Foi cu miere de albine si crema de zahar ars

de Angelina_Elena in Prajituri, 5 Apr 2013 | 10247 vizualizari

 

Am facut de nenumarate ori foi cu miere de albine...cu crema de gris, budinca dar niciodata cu crema de zahar ars! Sincera sa fiu am strambat din nas cand am citit in caietul bunicii reteta, dar cand am gustat-o am ramas surprinsa, e delicioasa si cu aceasta crema!:)

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • otet

Crema:

  • 1 borcanel dulceata de prune
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar si 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine si crema de zahar ars:

Foile:

Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.

Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.

Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.

Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.

Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema:

Intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic.

Cand s-a caramelizat stingem cu apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.

Faina o amestecam cu 2  linguri de zahar.

Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat faina si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.

Lasam crema sa se racoreasca 2-3 minute, apoi adaugam pachetul de margarina si omogenizam usor.

Asamblare:

Ungem fiecare foaie cu dulceata de prune si jumatate din cantitatea de crema.

Ultima foaie se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.

Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).

TIPS-URI

1

In locul dulcetii de prune puteti folosi gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars