Foi cu nuca caramelizate

de nadina73 in Dulciuri, 23 Aug 2010 | 13346 vizualizari

 

o reteta foarte rapida si foarte buna,fara cuptor

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 15 linguri zahar care se caramelizeaza pe foc
  • 370 unt
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 600 nuca macinata
  • 5 vanilii
  • Decor :4 linguri gem caise si ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu nuca caramelizate:

Se caramelizeaza cele 15 linguri de zahar la foc mic

Se pune untul  peste zaharul caramelizat pana se topeste

Cele 6 oua intregi se bat bine spuma cu 300 g zahar

Nuca se macina sau se toaca marunt(se poate  praji da o aroma grozava)

Cand untul e topit in caramel  se pune nuca macinata si se amesteca  bine dupa care se pun ouale batute cu zaharul ,vaniliile si se amesteca bine pe foc aproximativ 5-7minute pana se leaga foarte bine,depinde de foc

Se lasa la racit dupa care se umplu foile cu crema rezultata.

Se pune o foaie un rand de crema si iar foaie si crema ...............eu am pus 6 foi si 5 de crema

Deasupra am pus putin gem si ciocolata,se poate pune din compozitia de crema sau nuca de cocos..............

 

 

RETETA IN IMAGINI

Foi cu nuca caramelizate-0
Foi cu nuca caramelizate-1
Foi cu nuca caramelizate-2
Foi cu nuca caramelizate-3
Foi cu nuca caramelizate-4
Foi cu nuca caramelizate-5
Foi cu nuca caramelizate-6
Foi cu nuca caramelizate-7
Foi cu nuca caramelizate-8
Foi cu nuca caramelizate-9
Foi cu nuca caramelizate-10
Foi cu nuca caramelizate-11
Foi cu nuca caramelizate-12
Foi cu nuca caramelizate-13

COMENTARII (42)

onuta 1

29.08.2010, 23:24

ce de bunatati pe aici.

nadina73 1

30.08.2010, 00:53

buni sigur iti place ca e cu nuca

nadina73 1

30.08.2010, 00:53

pofteste onuta cu incredere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04