Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom

de madi_marin in Prajituri, 19 Iul 2012 | 17354 vizualizari

 

O combinaţie minunată de foi fragede cu nucă şi o deliciosă şi fină cremă de ciocolată cu rom.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 foi 25/35 cm:

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu lapte
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 linguriţă rasă amoniac
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • făină cât cuprinde

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ de nes

Ornat:

  • 100 g nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom:

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi nesul. Se amestecă continuu până se omogenizează, apoi se răceşte un pic şi se dă la congelator până capătă o consistenţă cremoasă. Se spumează atunci cu mixerul adăugându-se esenţa de rom. Se păstrează la rece.

Pentru foi : se pun la foc mic oul, zahărul, untul, laptele, esenţa şi mierea. Când toate s-au topit, se toarnă într-un castron încăpător. Se adaugă amoniacul, nuca măcinată şi făina cât să obţinem un aluat potrivit de tare şi nelipicios.

Aluatul se cântăreşte şi se împarte în 4 bucăţi egale. Tava 25/35 se încălzeşte în cuptor pentru ca prima foaie să se poată întinde uşor pe fundul ei uns cu unt. Se coc pe rând cam 7 minute, ungând de fiecare data fundul tăvii cu unt. Se pun la răcit pe hârtii separate.

Montare: straturi alternative de foi şi cremă, iar deasupra un strat subţire de cremă presărată cu nucă măcinată.

Se dă la rece până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

20.07.2012, 13:01

Ce frumusete de prajitura ai facut...

annemarry 1

26.12.2012, 10:51

ce bine arataa la favorite cu ea

babi5 1

12.02.2013, 18:36

Buna prajiturica si nu este chiar asa. de costisitoare .felicitari ..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita