Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom

de madi_marin in Prajituri, 19 Iul 2012 | 13554 vizualizari

 

O combinaţie minunată de foi fragede cu nucă şi o deliciosă şi fină cremă de ciocolată cu rom.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 foi 25/35 cm:

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu lapte
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 linguriţă rasă amoniac
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • făină cât cuprinde

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ de nes

Ornat:

  • 100 g nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom:

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi nesul. Se amestecă continuu până se omogenizează, apoi se răceşte un pic şi se dă la congelator până capătă o consistenţă cremoasă. Se spumează atunci cu mixerul adăugându-se esenţa de rom. Se păstrează la rece.

Pentru foi : se pun la foc mic oul, zahărul, untul, laptele, esenţa şi mierea. Când toate s-au topit, se toarnă într-un castron încăpător. Se adaugă amoniacul, nuca măcinată şi făina cât să obţinem un aluat potrivit de tare şi nelipicios.

Aluatul se cântăreşte şi se împarte în 4 bucăţi egale. Tava 25/35 se încălzeşte în cuptor pentru ca prima foaie să se poată întinde uşor pe fundul ei uns cu unt. Se coc pe rând cam 7 minute, ungând de fiecare data fundul tăvii cu unt. Se pun la răcit pe hârtii separate.

Montare: straturi alternative de foi şi cremă, iar deasupra un strat subţire de cremă presărată cu nucă măcinată.

Se dă la rece până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom-0
Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom-1

COMENTARII (28)

Sim0na

Sim0na 1

20.07.2012, 13:01

Ce frumusete de prajitura ai facut...

annemarry

annemarry 1

26.12.2012, 10:51

ce bine arataa la favorite cu ea

babi5

babi5 1

12.02.2013, 18:36

Buna prajiturica si nu este chiar asa. de costisitoare .felicitari ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!