Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Ian 2015 | 19388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de nuci taiate
  • 250 grame margarina Delma
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 4 linguri de faina
  • 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200):

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat adaugati margarina si lasati sa se topeasca caramelul. Adaugati zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.

Amestecati faina cu laptele si adaugati incet aceasta compozitie la caramel, amestecand incontinu pana la incorporarea totala. Lasati sa dea cateva clocote pana se face o pasta mai groasa.

Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana.

Dupa ce ati uns foile de napolitana cu crema caramel , peste ultima foaie de napolitana asezati un dog si presati putin. Lasati sa se raceasca crema si apoi puteti servi.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-0
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-1
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-2
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-3
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-4
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-5
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-6
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-7
Foi de napolitana cu crema caramel si nuca (Reteta 200)-8

COMENTARII (29)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:38

Ce-mi place! La cat mai multe retete!

Mihaela11_jo 1

11.01.2015, 01:29

Felicitari

Xandrinne 1

12.01.2015, 06:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04