Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 6 Ian 2015 | 45138 vizualizari

 

 Reteta cu numarul 200!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de nuci taiate
  • 250 grame margarina Delma
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 4 linguri de faina
  • 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca:

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga margarina si se lasa sa se topeasca tot caramelul. Se adauga zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.

Se amesteca faina cu laptele si se adauga incet aceasta compozitie la caramel, amestecand in continuu pana la incorporarea totala. Se lasa sa dea cateva clocote pana se obtine o pasta mai groasa.

Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana. Se monteaza prajitura, foaie, crema, foaie, crema si tot asa, iar peste ultima foaie de napolitana se asaza un tocator de lemn si se preseaza putin. Se lasa prajitura la rece si apoi se poate taia si servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede de post