Foi de napolitana cu crema de biscuiti

de iri_iri in Prajituri, 26 Apr 2012 | 14156 vizualizari

 

.....ideea era sa fac o rulada din foi de napolitan,dar pentru cu nu am gasit pachet mare de foi am fost nevoita sa cumpar ce am gasit,foi mai mici,asa ca am facut 2 portii sa ma pot satura.

 

INGREDIENTE

  • 450 g biscuiti obisnuiti,
  • 200 gmargarina,
  • 200 gzahar,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de cafea,
  • 400 ml apa,
  • un pachet de foi de napolitana cu 8 foi.
  • optional zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de biscuiti:

Mai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am amestecat din cand in cand. Am adaugat cacaua si esenta, apoi am amestecat cu telul, dupa care am adaugat biscuitii. Cu o lingura am amestecat bine, dar am avut grija ca biscuitii rupti bucati sa ramana intregi.  

Am asezat o foaie de napolitana peste care am intins o parte din crema si am procedat astfel pana am facut un strat de 4 foi de napolitana si 3 de crema. Cu celelalte foi am procedat la fel. Le-am lasat sa se raceasca crema dupa care am pudrat-o cu zahar pudra si am taiat-o bucati.

 

TIPS-URI

1

daca nu se vrea de post ,se poate inlocui,apa cu lapte si margarina cu unt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160148
retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160149
retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160150
retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160151
retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160152
retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160154
retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160155
retete culinare - Foi de napolitana cu crema de biscuiti 160156

COMENTARII (19)

cocineraviajera 1

30.04.2012, 14:45

Demult n-am mai facut acest dulce. Foarte bun

Toamna07 1

04.05.2012, 23:40

Sunt bune-bune ,eu le-am facut cu nuci si caramel.

iri_iri 1

05.05.2012, 15:37

am sa incerc si eu cu nuci si caramel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D