Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Iul 2010 | 16869 vizualizari

 

tot pentru nunta

 

INGREDIENTE

  • Foi de napolitana
  • Crema:
  • 200gr nuca
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • Caramel:
  • 200gr zahar
  • Glazura:
  • o tableta ciocolata alba de menaj
  • o tableta ciocolata neagra de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca:

Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam.
Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile.

Se amesteca totul bine pana se ingroasa.

Se adauga nuca si lasam deoaprte.

Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g zahar si turnam peste compozitia cu nuca, amestecand bine.

 Asa fierbine o punem pe o foaie de napolitana apoi peste punem repede ce-a de-a doua foaie de napolitana SI PRESAM BINE.

Ppune ceva greutate peste si o lasam pentru a 2-a zi.

Inainte de a o taia topim ciocolata de menaj si o punem desupra in fir subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

CEOFIOFI 1

30.07.2010, 23:38

cred ca e tare gustoasa si usor de facut--am sa o incerc negresit

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:50

nadina, acum doarme, e mai binisor, sper sa scapam repejor si sa ne revenim

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2010, 23:51

ceofiofi, sa incerci , nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu pere şi caramel