Foi de napolitana cu crema si nuca

de Gergiana S in Prajituri, 16 Feb 2014 | 32217 vizualizari

 

Un desert al copilariei, binevenit oricand, usor de facut si de mancat.

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana din comert
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lg cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema si nuca:

Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand incontinuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste

Separat batem ouale impreuna cu cealalta cana de zahar pana obtinem o spuma albicioasa.Turnam compozitia de ou peste cea de nuca, adaugam si cacaoa si punem din nou pe foc pt 3-5 min amestecand incontinuu.La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Crema calda se toarna peste foile de napolitanta imediat ce am luat-o de pe foc.

Ungem o foaie cu crema,adaugam cea de-a doua foaie, iar crema, iar foaie.

Acoperim cu folie alimentara si punem o greutate peste.Lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.Daca este lasata peste noapte este si mai bine(asta  cu cei cu muuulta rabdare)

 

RETETA IN IMAGINI

Foi de napolitana cu crema si nuca-0
Foi de napolitana cu crema si nuca-1
Foi de napolitana cu crema si nuca-2
Foi de napolitana cu crema si nuca-3
Foi de napolitana cu crema si nuca-4
Foi de napolitana cu crema si nuca-5
Foi de napolitana cu crema si nuca-6

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

16.02.2014, 13:40

Delicios desert!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

16.02.2014, 13:51

buun

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.02.2014, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!