Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom

de Toamna07 in Prajituri, 30 Sep 2014 | 39416 vizualizari

 

In aceasta postare va arat o prajiturica cu foi din miere si nuca, cu o crema de ciocolata, nuca si rom in care am pus si 3 linguri de nutella . :)
Se topeste in gura,este atat de gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • o cana cu zahar
  • 1 cana cu nuci pisate
  • 1 lingura cu bicarbonat
  • 4 linguri cu miere
  • 1 varf de cutit cu sare
  • faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 250 g unt
  • 3 linguri de nutella sau 100 g ciocolata rasa
  • esenta de rom dupa gust
  • 1 ciocolata neagra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom:

Mod de preparare foi:   

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie.  

Mod de preparare crema:

Vom folosi un tel. Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao, apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt. Amestecam putin si punem din nou pe foc amestecand tot timpul pana se topeste tot untul. Dam deoparte si lasam sa sa raceasca. Acum punem esenta de rom, nuca si nutella. Mixam bine.

Impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi. Ungem si ultima foaie, presaram ciocolata rasa si o dam la rece pana a doua zi, acoperita cu folie alimentara.

Iese o prajitura frageda, gustoasa si spornica. Ideala pentru o petrecere.      

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ciocolatoasa