Foi Lica (reteta mamei)

de Denissa in Prajituri, 23 Feb 2012 | 26240 vizualizari

 

Am copiat in cateva zile caietul de retete al mamei. E pasionata de gatit iar cand era la serviciu facea schimb de retete cu colegele ei. Acum le pregateste cu o rapiditate uimitoare. Multumesc MAMA!!

 

INGREDIENTE

  • 1 margarina Unirea
  • 1 cana de zahar (se foloseste o cana de ceai)
  • 3 oua intregi
  • 1 cana de nuci taiate
  • 1 cana de zahar (pentru caramel)
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta mamei):

Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta).

Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate.

Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de zahar la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Cand zaharul s-a caramelizat se adauga peste compozitia ingrosata de mai sus amestecand repede. Va incepe sa fiarba.

Intregul amestec se aseaza intre cele 2 foi de napolitana peste care se aseaza o greutate  si se da la loc racoros sa se intareasca.

De obicei se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

in cazul in care intreaga compozitie ni se pare cam lichida amestecam cativa biscuiti simpli pisati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica (reteta mamei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Denissa 1

01.11.2012, 13:59

Spor la treaba!

andreea_angelo 1

19.11.2012, 19:30

ce buna e si simplu de facut,am sa o trec la favorite sa o gasesc mai usor pt ca tre sa o fac si eu

Denissa 1

20.11.2012, 09:05

Multumesc Andreea! Reteta asta e pentru cei ca mine fara timp prea mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu griliaj