Foi Lica (reteta mamei)

de Denissa in Prajituri, 23 Feb 2012 | 13889 vizualizari

 

Am copiat in cateva zile caietul de retete al mamei. E pasionata de gatit iar cand era la serviciu facea schimb de retete cu colegele ei. Acum le pregateste cu o rapiditate uimitoare. Multumesc MAMA!!

 

INGREDIENTE

  • 1 margarina Unirea
  • 1 cana de zahar (se foloseste o cana de ceai)
  • 3 oua intregi
  • 1 cana de nuci taiate
  • 1 cana de zahar (pentru caramel)
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica (reteta mamei):

Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta).

Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate.

Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de zahar la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Cand zaharul s-a caramelizat se adauga peste compozitia ingrosata de mai sus amestecand repede. Va incepe sa fiarba.

Intregul amestec se aseaza intre cele 2 foi de napolitana peste care se aseaza o greutate  si se da la loc racoros sa se intareasca.

De obicei se taie a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

in cazul in care intreaga compozitie ni se pare cam lichida amestecam cativa biscuiti simpli pisati.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foi Lica (reteta mamei) 148510
retete culinare - Foi Lica (reteta mamei) 148511
retete culinare - Foi Lica (reteta mamei) 148512
retete culinare - Foi Lica (reteta mamei) 148513

COMENTARII (20)

Denissa 1

01.11.2012, 13:59

Spor la treaba!

andreea_angelo 1

19.11.2012, 19:30

ce buna e si simplu de facut,am sa o trec la favorite sa o gasesc mai usor pt ca tre sa o fac si eu

Denissa 1

20.11.2012, 09:05

Multumesc Andreea! Reteta asta e pentru cei ca mine fara timp prea mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59