Foietaj cu banane si fineti

de Pushaa in Prajituri, 20 Feb 2014 | 6351 vizualizari

 

Un fel de strudele sau rulouri ce merg perfect cu o cana de lapte la micul dejun sau pur si simplu cand avem pofta de ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 2 banane
  • 300 gr fineti
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu banane si fineti:

Dezghetam aluatul de foietaj. Taiem bananele rondele un pic oblice.

Pudram masa cu faina, asezam aluatul si il intindem foarte putin. Il taiem in 3 bucati pe lungime si 4 pe latime. Ies 12 patrate. Punem fineti pe jumatate de patrat, dar nu pana la capete, iar deasupra 3 feliutele de banana. Impaturim si presam marginile usor cu o furculita. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. Dam tava la cuptor la foc iute 20-25 minute, cand sunt gata devin aurii la culoare.

Dupa ce se racesc le pudram cu zahar!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299337
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299338
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299339
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299340
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299341
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299342
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299343
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299344
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299345
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299346
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299347
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299348
retete culinare - Foietaj cu banane si fineti 299349

COMENTARII (21)

Lia_ 1

08.03.2014, 15:07

favorita pentru zilele cu criza de timp

JulyCris 1

08.03.2014, 15:11

Pushaa 1

08.03.2014, 15:57

ai dreptate Lia, se fac foarte repede!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D