Foietaj cu caramel

de Paolo Tamburelli in Prajituri, 18 Iun 2014 | 753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g foi de foietaj din comert
  • 100 g zahar
  • 150 g branza mascarpone
  • 1 galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu caramel:

Intindeti foietajul pana obtineti o grosime de 3 sau 4 mm si apoi il taiati patrate de circa 8-10 cm latime. Daca aveti o grila pentru dulciuri puteti sa o folositi apasand cu ea pe o treime dintre patrate.

Ungeti cu galbenusul de ou patratele obtinute si le asezati in cuptorul cald la 180° pentru circa 15 minute.

Verificati ca pasta sa se umfle dar sa nu se innegreasca la suprafata (ca in fotografie).

Lasati sa se raceasaca si intre timp, mixati 3 linguri de zahar ca sa obtineti zahar praf si adaugati apoi in mixer mascarpone. Mixati zaharul pudra cu mascarpone pentru 2 minute pana obtineti o crema omogena. Cand este gata o asezati la frigider.

Puneti intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 6 linguri de apa si amestecati pana obtineti o crema densa pe care o veti fierbe apoi la foc mic. Cand va incepe se se caramelizeze si sa devina de culoare maro inchis, adaugati 3 linguri de apa in fir foarte subtire. Atentie pentru ca apa in contact cu caramelul poate stropi cu stropi incinsi. Lasati sa fiarba pana cand totul va deveni lichid si luati de pe foc, lasand la racit.

Asezati pe o farfurie patratele de foietaj, cu un deget spargeti primele 2 sau 3 straturi de foietaj si varsati in orificiul facut 2 sau 3 linguri de sirop caramel.

Faceti straturi din patrate de foietaj alternate cu straturi de mascarpone iar ultimul strat poate fi cel in forma de grila. Daca nu aveti grila pentru dulciuri ultimul strat de foietaj poate fi la fel cu celelalte.

In final asezati prajiturile in frigider si trebuie consumate in maxim 6 ore (daca trece mai mult timp caramelul va inmuia foietajul, care in loc sa fie crocant va deveni prea moale).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foietaj cu caramel 327248
retete culinare - Foietaj cu caramel 327249
retete culinare - Foietaj cu caramel 327250
retete culinare - Foietaj cu caramel 327251
retete culinare - Foietaj cu caramel 327252
retete culinare - Foietaj cu caramel 327253
retete culinare - Foietaj cu caramel 327254

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

19.06.2014, 09:10

mihaelalalala 1

19.06.2014, 11:06

laura_n 1

19.06.2014, 16:40

ce idee buna! bun venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L