Foietaj cu gem de gutui

de mirela0911 in Prajituri, 4 Oct 2015 | 2565 vizualizari

 

Un desert rapid, aromat si perfect, un "pachetel vesel", bun de dus la birou sau la școală!

 

INGREDIENTE

  • aluat foetaj
  • 8 gutui
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou pt uns
  • zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu gem de gutui:

Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual se mai completeaza cu apa daca e nevoie. Se fierbe pana ce gutuile s-au inmuiat bine. Se da deoparte, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca.

Aluatul de foetaj se intinde bine pe masa de lucru si se taie in patratele. Pe fiecare patratica se pune o lingurita buna din gemul obtinut, se impatura in doua iar deasupra se fac trei crestaturi cu un cutit bine ascutit.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batul bine iar deasupra se presara putin zahar brun. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa aproximativ 20-25 minute (pana se inrosesc frumos deasupra). Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in gemul de gutui cateva stafide.

RETETA IN IMAGINI

Foietaj cu gem de gutui-0
Foietaj cu gem de gutui-1
Foietaj cu gem de gutui-2
Foietaj cu gem de gutui-3
Foietaj cu gem de gutui-4
Foietaj cu gem de gutui-5
Foietaj cu gem de gutui-6
Foietaj cu gem de gutui-7

COMENTARII (22)

mirela0911 1

05.10.2015, 09:03

Vă mulțumesc!

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:21

tare bun!

anca_rm 1

06.10.2015, 08:45

aromat , perfecte la cafea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!