Foietaj cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Iul 2014 | 8481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj din comert
  • 200 gr. nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura karob (sau cacao)

pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • nuca macinata
  • zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu nuca:

Aluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos.

Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu lingura sa nu se lase spuma.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Aluatul se portioneaza, patrate sau dreptunghiuri, in functie de preferinte.

Jumatatea unei bucati va ramane ca baza, cealalta parte (de deasupra) o peroram cu o rola speciala de decupat aluaturi

Asezam cate o lingura/lingurita de umplutura cu nuca pe jumatatea intreaga a fiecarei bucati.

Acoperim nuca,cu partea perforata. Ungem pateurile obtinute cu galbenus, presaram zahar tos si nuca macinata.

Dam tava la cuptor pana se umfla/ coace aluatul foietaj, mai exact pana se rumenesc pateurile frumos ;)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foietaj cu nuca 334081
retete culinare - Foietaj cu nuca 334082
retete culinare - Foietaj cu nuca 334083
retete culinare - Foietaj cu nuca 334084
retete culinare - Foietaj cu nuca 334085
retete culinare - Foietaj cu nuca 334086
retete culinare - Foietaj cu nuca 334087
retete culinare - Foietaj cu nuca 334088
retete culinare - Foietaj cu nuca 334089
retete culinare - Foietaj cu nuca 334090
retete culinare - Foietaj cu nuca 334091
retete culinare - Foietaj cu nuca 334092

COMENTARII (14)

Lau 1

27.07.2014, 11:49

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:31

MOKUSKA 1

28.07.2014, 09:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55