Foietaj (de casa) cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 9 Apr 2016 | 648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 1/2 cescuta (de cafea neagra ) cu ulei
  • 3 1/2 cescuta cu sifon
  • 150 g margarina
  • 750 -800 g faina
  • praf de copt
  • 3 lg (sau cubulete ) unt
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere
  • 6-8 lg (rase) zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj (de casa) cu mere:

Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml.

Aluatul: Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in doua.Fiecare bucata se intinde din nou si se ruleaza. Se tine la frigider pentru 1 ora si 30 minute.

Umplutura:Merele se curata de coaja, se rad si se pun pe aragaz ,impreuna cu zaharul si scortisoara(eu am pus 6 lg zahar si nu prea a fost dulce).

Aluatul se imparte in 2 ,se intinde o foaie , se aseaza merele, apoi cealalta foaie . Se taie cu cutitul din loc in loc, formand patratele .Se unge cu unt topit si se da la cuptor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437715
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437716
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437717
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437718
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437719
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437720
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437721
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437722
retete culinare - Foietaj (de casa) cu mere 437723

COMENTARII (1)

noiinbucatarie 1

09.04.2016, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S