Foietaj (de casa) cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 9 Apr 2016 | 3387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 1/2 cescuta (de cafea neagra ) cu ulei
  • 3 1/2 cescuta cu sifon
  • 150 g margarina
  • 750 -800 g faina
  • praf de copt
  • 3 lg (sau cubulete ) unt
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere
  • 6-8 lg (rase) zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj (de casa) cu mere:

Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml.

Aluatul: Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in doua.Fiecare bucata se intinde din nou si se ruleaza. Se tine la frigider pentru 1 ora si 30 minute.

Umplutura:Merele se curata de coaja, se rad si se pun pe aragaz ,impreuna cu zaharul si scortisoara(eu am pus 6 lg zahar si nu prea a fost dulce).

Aluatul se imparte in 2 ,se intinde o foaie , se aseaza merele, apoi cealalta foaie . Se taie cu cutitul din loc in loc, formand patratele .Se unge cu unt topit si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj (de casa) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata