Foite cu crema de lamaie 2

de Lavinia in Prajituri, 25 Aug 2013 | 17281 vizualizari

 

Foi fragede cu crema fina de unt ,lamaie si vanilie ,glazura delicioasa de ciocolata ,o minunatie !Aici o alta varianta de foite cu lamaie http://www.bucataras.ro/retete/foite-cu-crema-de-lamaie-38822.html !

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 7 g amoniac(1 pliculet )
  • 400-450 g faina

Crema:

  • 350 ml lapte
  • 50 ml zeama de lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri faina
  • 250 g zahar
  • 200 g unt (moale)

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foite cu crema de lamaie 2:

Foi:

Mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana se topeste zaharul.

Adauga treptat uleiul,amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele si omogenizeaza bine.

Adauga faina si framanta un aluat care poate fi usor de modelat.(nici prea moale nici prea tare.)

Lasa aluatul la odinit 20-30 de minute apoi imparte-l in 4 parti aproximativ egale.

Intinde foi subtiri pe dosul tavii tapetata cu folie/hartie de copt (40/30 cm) si coace fiecare foaie timp de 8-10 minute sau pana se auresc putin pe margini.

Crema:

Intr-o craticioare adauga faina si zaharul apoi adauga treptat din lapte si amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase.

Adauga coaja de lamaie,zeama de lamaie si semintele pastaii de vanilie.

Pune crema pe foc mic amestecand continuu pentru 10-15 minute pana se ingroasa ca o budinca.

Mixeaza untul spuma apoi adauga lingura cu lingura din crema perfect racita.

Trebuie sa rezulte o crema spumoasa si delicioasa :)

 Asamblare:

Foaie/Crema/Foaie/Crema/Foaie/Crema/Foaie.

Lasa prajitura la loc umed si racoros pentru 2-3 ore pana se aseaza putin.

Glaseaza prajitura cu ciocolata topita si las-o la rece peste noapte .

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254381
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254382
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254383
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254384
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254386
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254387
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254388
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254389
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254390
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254391
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254392
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254393
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254394
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254395
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254396
retete culinare - Foite cu crema de lamaie 2 254397

COMENTARII (26)

Lavinia 1

26.08.2013, 08:04

Multumesc frumos

diaconta 1

26.08.2013, 10:44

super

Lavinia 1

27.08.2013, 13:16

Multumesc Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D