Foite cu crema de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 7329 vizualizari

 

Am gasito printre pozele si retetele vechi de prajitura.Este minunata si se topeste in gura :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 2 lingurite amoniac
  • 1 lingura mare cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri mari cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 6 linguri faina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata alba+30 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foite cu crema de vanilie si ciocolata:

Se mixeaza margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, laptele si amoniacul si se omogenizeaza bine. Se imparte compozitia in 2 parti egale. In prima se pune cacao si faina iar in cealalta numai faina (cat sa iasa un aluat moale dar totodata nelipicios)

Se intind 2 foi maro si 2 foi albe cat mai subtiri pe dosul tavii (40/30 cm) si se coc 10 minute in cuptorul preincalzit (cat se se aureasca foarte putin deasupra)

Pentru crema se amesteca zaharul, faina si laptele si se pun pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 10 minute). Se mixeaza untul spuma si se adauga lingura cu lingura din crema racita. Se opreste 1/3 din crema si se pune zaharul vanilat iar in cealalta se pune cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine.

Asamblare: Foaie alba/crema de ciocolata/foaie de cacao/crema de vanilie/foaie alba/crema de ciocolata/foaie de ciocolata .

Se lasa prajitura peste noapte la loc racoros si umed acoperita cu un prosop si o greutate deasupra

Se glazureaza si se serveste cu mare pofta.


 

RETETA IN IMAGINI

Foite cu crema de vanilie si ciocolata-0
Foite cu crema de vanilie si ciocolata-1

COMENTARII (23)

diana_k 1

02.02.2013, 21:23

dariadeea 1

01.06.2013, 13:53

Lavinia 1

02.06.2013, 09:55

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41