Fondant cu Nutella și ciocolată albă

de Papalapap in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 1457 vizualizari

 

Când vrei să te răsfeți cu ceva dulce, un singur lucru e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, și anume o prăjitură cu două tipuri de ciocolată! Tocmai de aceea Papalapap îți propune azi un delicios fondant cu Nutella și ciocolată albă, mariaj care funcționează de minune, spre deliciul celor mai exigente papile gustative. Iar dacă mai ai dubii, îți spunem doar atât: Pentru a-ți prezenta această rețetă, am tras cu ochiul în caietul cu rețete al bunicii… din Franța.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 2 ouă
  • 300 g de Nutella
  • 12 pătrățele de ciocolată albă
  • un cubuleț de unt + o lingură de făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant cu Nutella și ciocolată albă:

Începe prin a încălzi cuptorul timp de 10 minute la 200oC. Unge cu unt 6 forme mici de brioșe (1), apoi tapetează-le cu un strat subțire de făină (2). Într-un vas încăpător, amestecă Nutella cu cele 300 de grame de făină și ouăle (3).

Vei obține o compoziție bine legată și lipicioasă (4). Umple formele, strecoară în fiecare câte două pătrățele de ciocolată albă (5), apoi bagă-le la cuptor timp de 10 minute la o temperatură de 200 oC. Când timpul s-a scurs, lasă-le să se răcească puțin pe o grilă metalică (6), înainte de a le răsturna pe un fund de lemn sau direct în farfuria unde le vei servi.

 

TIPS-URI

1

Savurează fondantul cu Nutella cald sau rece, simplu sau acompaniat de frișcă sau înghețată de vanilie.

RETETA IN IMAGINI

Fondant cu Nutella și ciocolată albă-0
Fondant cu Nutella și ciocolată albă-1
Fondant cu Nutella și ciocolată albă-2
Fondant cu Nutella și ciocolată albă-3

COMENTARII (7)

mirela0911

mirela0911 1

25.11.2014, 14:55

Ce bine arata!

babi5

babi5 1

26.11.2014, 16:54

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:23

arata de milioane

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!