Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri

de adnia in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 4645 vizualizari

 

E o combinatie perfecta, nu-i asa? Fondantele acestea au intrat repede in topul preferintelor mele dulci, asa ca le voi repeta la ocazii speciale. Am facut aceste fondante impreuna cu fondantele roz cu nuca si trandafiri, asa ca le veti vedea fotografiate impreuna.Pasii de formare a bomboanelor au fost aceiasi, asa ca am pozat doar rezultatul final.

 

INGREDIENTE

  • Fondante cu cafea:
  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 linguri unt de arahide
  • -1 lingura de miere
  • -1 cubulet de unt
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -2 gr. gelatina maruntita
  • -1 cubulet de unt
  • -1 esenta de cafea
  • -1 lingura de miere
  • -200 gr. zahar pudra
  • Fondantele roz de trandafiri:
  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -200 gr. nuca macinata
  • -200 gr. zahar pudra
  • -50 gr. unt
  • -2 linguri miere
  • -1 esenta apa de trandafiri (eu n-am avut esenta, asa ca am inlocuit-o cu dulceata de trandafiri, si n-am mai adaugat nici miere)
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -3-4 linguri de miere
  • -2 cubulete de unt
  • -150-200 gr. zahar pudra
  • -putin colorant alimentar rosu
  • -2 gr. gelatina maruntita
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri:

Fondante cu alune si cafea:

Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am dat-o la rece pt cca 2 ore si am constatat ca s-a intarit foarte bine (la rece, compozitia devine tare, dar se inmoaie foarte repede la temperatura camerei--asa ca trebuie lucrat repede). Cu ajutorul unei lingurite mi-am luat cantitatea necesara pt. fiecare bomboana, si am format rapid bilutele cu mainile unse cu unt (in asa fel incat sa le imbrac intr-o pelicula extrem de fina de unt, care la rece se intareste). Bineinteles, urmatoarea operatiune a fost sa le dau la rece, timp in care am preparat glazura.

Am hidratat din nou gelatina intr-o lingura de apa, pe care am topit-o pe foc, impreuna cu mierea, am adaugat  untul, esenta de cafea si apoi zaharul, putin cate putin, amestecand continuu. Am scos bomboanele de la rece, le-am scufundat in glazura (cu ajutorul unei lingurite) si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece pana s-au intarit. Apoi le-am asezat in hartiute speciale si au pana in momentul servirii le-am lasat in cutie la rece...s-au pastrat perfect asa.

Enjoy!

Fondante roz cu trandafiri:

Pt a forma bomboanele, am facut mai intai fondantul rozaliu: am hidratat gelatina intr-o lingura de apa, apoi am topit-o pe foc mic impreuna cu dulceata (sau mierea, dupa caz), apoi am adaugat untul si zaharul pudra, putin cate putin, pana s-a ingrosat, apoi am adaugat nucile macinate.

Am lasat pasta rezultata la rece cca 2 ore, apoi am format bilutele cu mana unsa cu unt si le-am dat iarasi la rece.
Intre timp am facut glazura: acelasi fondant de mai inainte: am hidratat gelatina inr-o lingura de apa, am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am inceput sa adaug untul, colorantul si zahar pudra(putin cate putin), amestecand continuu, pana s-a format iarasi o pasta grosuta, dar oarecum lichida.

Am scos bomboanele de la rece si , cu ajutorul unei lingurite, le-am scufundat in fondantul caldut, apoi le-am asezat repede pe o tava tapetata cu hartie de copt. L-eam dat din nou la rece pt. 10 min, apoi le-am desprins foarte usor si le-am asezat in hartiutele lor speciale...si gata!Au iesit foarte gustoase,dulci, aromate si mi-au adus aminte de bomboanele din copilarie!

 

TIPS-URI

1

daca nu doriti sa va complicati cu fondantul glazura, puteti folosi glazura alba de zahar de la dr. Oetker din comert, in care adaugati colorantul si ceva mai putina apa decat scrie pe plic.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri 196046
retete culinare - Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri 196047
retete culinare - Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri 196048
retete culinare - Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri 196049

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

adnia 1

02.01.2013, 15:03

sunt usor de gasit si la indemana...briosele sunt extrem d rapid de preparat!

adry88 1

03.01.2013, 11:37

dragute

Lau 1

03.01.2013, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: