Fondue

de Doralinda in Clasice, 19 Noi 2012 | 7246 vizualizari

 

E o reteta franceza care se mananca de obicei iarna. Prima oara am mancat asa ceva intr-un restaurant in paris, restaurant care era bazat doar pe aceasta reteta si rackette. Se foloseste doar branza galbena.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr branza Beaufort
  • 150 gr branza Comté
  • 150 gr branza Appenzeller
  • 1 usturoi
  • 50 ml vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondue:

Taiati branza bucati si o puneti intr-o craticioara adanca care a fost in prealabil, unsa cu usturoi. Lasam la foc mic sa se topeasca usor adaugand si vinul. Dupa ce s-a topit, mai lasam inca 5 min ptr a se evapora surplusul de lichid(grasime), apoi micsoram focul (in comert se gasesc vase special ptr acest preparat tocmai ptr a ramane branza calda, topita) si servim cu bucatele de paine infipte in furculite intingand in branza topita.

TIPS-URI

1

Se mananca cu castraveciori in otet

2

Merge de minune cu un vin alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ANNA_46 1

19.11.2012, 20:30

Mmmm....ador Fondue, ce-mi place vasul tau

Sim0na 1

19.11.2012, 20:43

Tare bun trebuie sa fie...

Doralinda 1

19.11.2012, 21:47

anna
ma gandeam ieri, ca daca din greseala imi aluneca din mana "m-am fript", atat de greu e! se foloseste cu alcol ptr ardere, nu imi plac vasele care sunt electrice, asta cu foc, ii da un gust mai aparte! asa era la bunica la tara, mancarea pe cuptorul ei cu lemne, nu era la fel cu cel al mamei pe aragaz!

simona, daca iti plac brinzeturile, sigur iti va place si asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza