For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide

de gaby_duceag in Torturi, 5 Sep 2011 | 10616 vizualizari

 

Nonconformista din nastere, fara sanse de-a fi combatuta :) Nu va straduiti :)
Nu-mi place "ziua mea", nu mi-a placut niciodata.!!!
Nu-mi place centrul atentiei, ma oboseste TERIBIL.
Iubesc linistea, familia mea, caminul meu .Nu vreau cadouri si bombUane.
Si totusi maine implinesc 33 ani; nici cifra nu-mi place :)
Moaaaa, ia intrebati-ma : da' tie-ti place ceva ? :)

Asa ca, scurt, am facut tort! :)

Am vrut ceva deosebit, nu ma provoaca torturile obisnuite :)
Si asta..chiar este :)

Blat cu ciocolata, valuri de caramel, alune, cheesecake cu unt de arahide,ciocolata si frisca cu ness.

L-am gresit :)
Nu c-as fi vrut, nu ca nu mi-ar fi reusit ceva, dimpotriva, dar l-am congelat :) pt ca asa scria in reteta :)si nu trebuia :)
huooo :)
Cand l-am asamblat am taiat marginile pentru a face straturile egale. Totul era perfect, incepand de la caramel pana la blat, imi venea sa nu-l mai ornez, sa-l tai sa-l pap tot :))), dar(in puii mei ! :)) ), am respectat reteta si l-am congelat.
Azi era beton :)Cu greu am reusit sa tai.
Stiu..o sa ziceti "da' nu maine e ziua ta?"
- Ba da, si ce daca ? :))))
L-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat perfect caramelul , copiilor le-a placut foarte mult combinatia, dar chiar NU TREBUIE congelat .

ah, uitam sa va zic.
Pentru ca e ziua mea!!!! :))) maine, daca nu ploua,imi trag adidasi si-o bluza de treLing :)))) si ma duc sa-mi coc vinete si ardei pentru iarna.
Happy birthday to me!
:) :) :))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 oua mari (sau 5-6 mici)
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf amidon
  • un vf cutit sare
  • Cheesecake
  • 300 gr branza vaci
  • 100 gr crema branza
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • o lingurita pf copt
  • 2 linguri unt arahide
  • o lingura zeama lamaie
  • Caramel
  • 20 linguri zahar
  • o lingura miere
  • 450 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • in plus
  • alune
  • 400-500 ml frisca
  • 3 plicuri ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide:

Blat.
Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cuuntulsi ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o compozitie omogena si ciocolata e topita complet.
Lasam la racit dar amestecam frecvent topind astfel si crusta ce se formeaza in timpul racirii.
Cand e rece, incorporam galbenusurile, unul cate unul, apoi faina si amidonul.

Pornim cuptorul.

Albusurile le batem spuma impreunacu sarea.
Punem 1/3 in amestec omogenizand bine apoi incorporam si restul amestecand usor,usor.
Tapetam o formapentru tort, cu diametrul de 20-22 cm, cu hartie pentru copt, o ungem cu ulei si faina.
Turnam amestecul, nivelam usor si introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mic pentru aprox 50 minute.
Atat a durat la mine dar voi verificaticu o scobitoare.
Trebuie sa aveti un blat bine copt cu o crusta fina la suprafata.
Lasati la racit.


Cheesecake
Intr-un bol mixati bine branza de vaci cu smantana si zaharul.
Adaugati, unul cate unul, ouale, apoi crema de branza.
Veti avea o crema fina si.pufoasa.
Adaugati praful de crema, praful de copt, zeama de lamaie  si omogenizati .
Repartizati cu o lingurita untul de arahide deasupra amestecului.
Cu o lingura de lemn incorporati usor.
In aceeasi forma in care ati facut blatul, puneti din nou hartie pentru copt si turnati amestecul.
Coaceti la foc mic pana se rumeneste usor .
Lasati la racit si preparati caramelul

Intr-un ceaun sau vas cu fund dublu, caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului.
Luati vasul de pe foc si adaugati frisca si untul.
Omogenizati usor si puneti inpoi pe foc.

Fierbeti la foc mediu, amestecul trebuie sa fiarba cu bulbuci :))(a se vedea foto)
Dupa aproximativ 7-8 minute adaugati mierea si fierbeti in continuare, amestecand cu o lingura de lemn.
Eu l-am fiert aproximativ 16-17 minute.
Am facut proba  picaturii intr-o cescuta cu apa rece (picatura nu trebuie sa se imprastie instant) dar am tinut cont si de consistenta amestecului, care devenise asemanatoare cu a mierii de albine.
Am pus vasul in altul cu  apa rece si l-am racit usor apoi am bagat blenderul care l-a facut fin si i-a deschis culoarea.

Asamblare
Am taiat blatul in  doua.
Am turnat 1/3 din caramel, am presarat alune.
Am asezat blatul de braza, am turnat iar caramel si am presarat alune, apoi am terminat punand celalalt blat, caramel, alune.
Am indreptat marginile si am dat la frigider.
Cand veti taia marginile puteti verifica consistenta straturilor (sa fie toate reci) si sa nu-l bagati la congelator, cum am facut eu :P

Am topit la microunde 50 gr ciocolata amaruie pe care le-am intins in strat superior pe partea superioara a tortului, ajutandu-ma de un penson de silicon.
Am mixat frisca impreuna cu ness-ul (ce gust fain avea ) si am decorat tortul.


Sursa de inspiratie

Eu nu am poza cu sectiunea, dar ca idee, asa arata (al meu era mai finut si caramelul mai legat)






 

RETETA IN IMAGINI

For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide-0
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide-1
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide-2
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide-3
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide-4
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide-5

COMENTARII (137)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:20

bun bun

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 16:42

superb tort

monik80

monik80 1

10.03.2015, 10:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!