Fornetine

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2010 | 8121 vizualizari

 

Ceva bun de facut rapid !

 

INGREDIENTE

  • 2 ciuperci champignion mari proaspete
  • 1/2 ardei Capia rosu
  • 1/2 rotita mica de cascaval Dalia
  • 4-5 masline verzi si maronii
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 ou
  • seminte de susan
  • 1 foaie de copt
  • putin unt
  • 1 sul de aluat fraged
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fornetine:

Se scoate din timp aluatul congelat si se lasa la temperatura camerei sa se dezghete.Apoi taiem patrate.

Umpluturile vor fi asa:

1.amestec de ficatei de pui sotati dinainte si raciti, tocati marunt si amestecati cu putin cascaval cubulete mici;

2.amestec de ciuperci, ardei si masline, totul tocat mic si calit putin inainte, scurs bine si apoi amestecat cu bucatele de cascaval;

Se unge o tava cu putin unt si se lipeste o hartiede copt de tava.

Se pune din umpluturi in mijlocul patratelor de aluat, se aduce o parte de aluat peste umplutura, se preseaza cu degetele sa se lipeasca de cealalta margine si apoi cu un cutit mic cu varf facem mici incizii oblice in partea bombata de deasupra sa respire umplutura.apoi ungem cu ou batut si presaram susan.Introducem la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Ca sa nu se arda pe partea inferioara si sa ramana necopt deasupra le puteti fie intoarce spre sfarsit dar atunci se turtesc putin, fie sa le mutati un etaj mai sus in cuptor.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fornetine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

30.03.2010, 23:10

minunate!

ela 1

18.05.2010, 18:42

5furculite ca nu era nici una

epurasha2bb 1

18.05.2010, 18:47

mersi ela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la cuptor