Fricandou rulat in aluat

de Sidy in Porc, 27 Aug 2011 | 13422 vizualizari

 

Fricandoul este o tranşă groasă de carne, din muşchiul interior al pulpei de viţel sau de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fricandou
  • 400 g aluat foietaj
  • 200 g cascaval felii
  • 200 g sunca Praga
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei gras rosu
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fricandou rulat in aluat:

Fricandoul il taiem astfel incat sa-l subtiem cat mai mult si uniform.
Il asezonam si punem un strat de cascaval , apoi unul de sunca  peste.
Deasupra asezam frunze de patrunjel si felii din ardeiul rosu.
Feliile de ciuperci le asezam deasupra, apoi rulam fricandoul.
Pe foaia de aluat asezam fricandoul rulat, astfel incat sa putem cuprinde cu aluatul intreaga bucata de carne.
Asezam fricandoul rulat pus in aluat , intr-un vas Jenna uns cu unt si deasupra il ungem cu un ou batut bine si il asezonam.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 170 grade C pentru aproximativ o ora pina fricandoul s-a copt si rumenit frumos deasupra.
Cand este gata se scoate din cuptor si se portioneaza.
Se serveste cu diferite garnituri.Eu l-am servit cu zarangollo....
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fricandou rulat in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

feliciacristea46 1

12.09.2013, 18:09

ce inseamna fricandou ? alta denumire are ?

Sidy 1

13.09.2013, 08:00

FRICANDÓU, fricandouri, s.n. Tranșă groasă de carne, din mușchiul interior al pulpei de vițel....sau porc

electra107 1

03.01.2015, 18:52

Eu am facut din piept de curcan si a iesit delicios. Mai intai am pus rulada de carne putin in tigaie cu un strop de ulei apoi am lasat-o putin sa se raceasca am invelit-o in foietaj si am bagat-o la cuptor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci