Fried rice(Orez cu legume si prawns)

de Roxana in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2010 | 4967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana jumate orez cu bobul lung
  • un castron legume(porumb, fasole verde, mazare boabe, morcov taiat)
  • 100 gr bacon cubulete
  • o ceapa
  • 200 gr prawns
  • sare, cimbru, curry
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fried rice(Orez cu legume si prawns):

Se pune orezul nespalat la fiert.  Cand e aproape fiert se spala cu apa rece pana cand apa se duce curata. Se pune deoparte.

Intr-o oala se caleste ceapa in 2 linguri de ulei. Se adauga o lingurita curry, sare si cimbru dupa gust. Apoi se pune baconul cubulete se caleste 2 minute, se adauga legumele (eu am folosit congelate, numai leam tinut un minut in apa fiarta), si prawns-ul. Dupa 2 minute se adauga orezul, se amesteca bine, punem putina apa si lasam sa scada apa, cu capacul pus pe jumate. Nu acoperim oala de tot.

 

COMENTARII (2)

ALMARI74 1

09.05.2010, 19:26

Bravo ROXI dar ce este prawns si unde il gasim?

Roxana 1

10.05.2010, 16:32

ALMARI74 cred ca le zice creveti in romaneste . da asa le zice, astia sunt de aia micuti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04