Friganele

de Irina in Mancare copii, 1 Oct 2013 | 12632 vizualizari

 

Ehei, ce mai improviza mama in bucatarie...Eram trei copii la masa si nu mai stia ce gustari sa ne mai faca. De exemplu, daca aveam cornuri in casa, le cresta si le umplea cu branza sau gem si le punea nitel in cuptor. Facea un aluat de chec, dar fara zahar si punea in el si niste cascaval si sunca si iesea o bunatate de chec aperitiv. Sau din painea mai uscata ne facea repede niste friganele dulci...ce ne mai bateam pe ele...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 4 felii de paine
  • zahar
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele:

Azi i-am facut si eu Ioanei friganele, pe care le-a mancat cu un pahar cu lapte.

Am pregatit 4 felii de paine.

Oul l-am batut intr-un castron, am adaugat laptele si putin zahar si am amestecat.

Am pus feliile de paine la inmuiat, intorcandu-le pe ambele parti.

Am pus vasul Zepter pe foc, cu capacul pe el. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am pus putin ulei, cat sa acopere baza lui si am asezat feliile de paine. Le-am lasat la prajit fara capac, pana au devenit aurii si le-am intors. Am oprit focul.

In scurt timp s-au rumenit si pe partea cealalta si le-am scos pe un prosop de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.

Le-am presarat cu putin zahar, asa cum mancam in copilarie. 

Acum fiecare poate adauga ce-i mai face pofta, ori o dulceata, ori niste fructe. Eu, peste una am turnat putina crema cu cafea (pentru cine cunoaste Crema de la "Bunatati din natura"). Dulce a mai fost!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta copilariei, paine in ou