Friganele cu finetti si banane

de JulyCris in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 970 vizualizari

 

Pentru ca habar n-am avut ce denumire sa le dau, fiica-mea le-a zis clătuş sau kurtite, pentru ca, zice ea minunatiile astea atat de gustoase sunt combinatie intre clatitele cu finetti si banane si kurtos. Am ramas totusi la ceva mai simplu. Friganele cu finetti si banane. :) Nu e inventia mea, am vazut asta pe facebook pe o pagina bulgareasca(cred) "Bon apetit".

https://www.facebook.com/video.php?v=10152680193046348&set=vb.63301101347&type=2&theate

Fara ingrediente,fara masura,totul "din ochi",cert este ca a iesit ceva absolut senzational. Fiica-mea, cand a gustat prima data, mi-a zis asa: "Mami, mi s-au inmuiat genunchii la cat sunt de bune...!!!! Doamneeeee!!!!" Este si bomba calorica, e foarte adevarat, asa ca, mancati doar una. :P Eu vorbesc? Ca am mancat 3 din prima. :))) Ce mai conteaza, nu fac in fiecare zi! Am sa va dau ingredientele folosite de mine.

 

INGREDIENTE

    • 10-12 felii paine toast
    • 2 banane
    • 4-5 linguri finetti
    • 1 ou
    • 150 ml lapte
    • 1 lingura zahar
    • esenta de vanilie
    Pentru ornat
    • 3-4 linguri zahar
    • 3-4 linguri nuca macinata
    • 1 lingura scortisoara
    • frisca
    • ulei pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele cu finetti si banane:

Sper sa fiu destul de explicita,daca nu voi atasa si poze cu fiecare pas in parte si sigur veti intelege. Mai aveti si link-ul la clip si va puteti uita. :)

Feliile de paine le decupam de coaja.Cu ajutorul unui sucitor,le intindem putin. Procedam ca atunci cand intindem aluatul pt gogosi.Punem o lingurita finetti(eu l-am incalzit pe baie de aburi ca sa fie mai usor de intins) si intindem pe toata felia, apoi punem intr-o margine banana (doua lingurite). Rulam usor felia de paine. Oul il batem putin cu furculita,adaugam laptele, zaharul si vanilia si amestecam bine. Dupa ce terminam painea de umplut si rulat, introducem fiecare bucata in compozitia de ou cu lapte si zahar.Punem apoi la prajit in uleiul incins. Prajim pe ambele parti.Scoatem pe o farfurie. Separat, pregatim zaharul, nuca macinata si scortisoara. Dam fiecare bucata prin acest amestec pe toate partile. Punem pe farfurie. Se serveste alaturi de frisca batuta. Delicios!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411614
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411615
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411616
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411617
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411618
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411619
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411620
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411621
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411622
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411623
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411624
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411625
retete culinare - Friganele cu finetti si banane 411626

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

09.11.2015, 16:37

Bunica 1

09.11.2015, 17:03

O bunătate!

Camelya 1

09.11.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!