Friganele din orez

de divainbucatarie in Mancare copii, 27 Feb 2011 | 2797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez fiert
  • 100 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 2 linguri suc de portocale
  • cateva picaturi esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele din orez:

Amestecam orezul fiert cu faina, scortisoara, zahar, coaja de portocale.

Incorporam oul batut, esenta de vanilie si sucul de portocale si amestecam pana se omogenizeaza continutul. Intr-o tigaie incinsa pe foc punem cateva picaturi de ulei, si turnam cu lingura din compozitia cu orez. Le vom rumeni putin pe ambele parti, exact asa cum facem cu clatitele. Putem sa ne folosim de forme speciale din aluminiu daca vrem sa obtinem forme deosebite.

Asezam friganelele pe o farfurie si le ornam cu ciocolata topita. Va recomand sa il serviti imediat dupa ce il faceti.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Friganele din orez 87893
retete culinare - Friganele din orez 87894
retete culinare - Friganele din orez 87895

COMENTARII (20)

divainbucatarie 1

28.02.2011, 16:35

Multumesc Cris!

divainbucatarie 1

28.02.2011, 16:35

Multumesc Kamy!

divainbucatarie 1

28.02.2011, 16:35

Multumesc Miuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21